Apple

OTVORENI UPISI U NAŠE PROGRAME

Atletski klub “Kvarner” Rijeka otvorio je upise u naše programe za sezonu 2023/2024.


„MAMA, TATA VJEŽBAJTE SA MNOM“ – 2019., 2020. godište

Program „Mama, tata vježbajte sa mnom“ provodimo u sklopu svojih redovnih aktivnosti, a program je namijenjen djeci 2016. godišta i njihovim roditeljima.

Ciljevi i zadaće programa “Mama, tata vježbajte sa mnom” očituju se u zadovoljenju potreba za druženjem s roditeljima i stvaranju čvrstih navika za tjelesno vježbanje. Cilj je uključivati djecu i roditelje u zajedničke motoričke aktivnosti čime se osigurava pozitivna povezanost između roditelja i djeteta. Vođenim sportskim aktivnostima cilj je stjecanje i usavršavanje bazičnih motoričkih informacija

Rezultati koji se žele postići su veća interakcija roditelja i djeteta kroz tjelesnu aktivnost, stvaranje zdravih navika djeteta od malih nogu bez stresnog odvajanja od roditelja, aktivno sudjelovanje roditelja u fizičkoj aktivnosti djeteta, razvijanje svijesti o individualnim potrebama djeteta i radu na motoričkim sposobnostima, veća osviještenost roditelja za njihovom potrebom za fizičkim aktivnostima, veća kreativnost roditelja za provođenjem svojih ideja u druženju sa djetetom kroz fizičku aktivnost u slobodno vrijeme.

TERMINI: Treninzi se održavaju jednom tjedno na stadionu Kantrida ili atletskoj dvorani Kantrida

MJESEČNI IZNOS ČLANARINE: 20,00€  (149,75 kn)


ATLETSKA IGRAONICA – 2017 – 2018. godište

Atletska igraonica podrazumijeva prvu razinu ulaska djeteta u samostalne tjelesne aktivnosti. Samim time predstavlja najvažniju komponentu na njihovom daljnjem razvojnom putu. Primarni cilj je utjecaj na višestrani (cjelovit) psihosomatski razvoj.

Kroz početno razdoblje treninga, djeca će prolaziti kroz programe treninga niskog intenziteta u kojima je naglasak na zabavi. Atletska igraonica, kao što i samo ime govori temelji se na igri te savladavanju jednostavnih motoričkih zadataka. Igra je najzdraviji oblik djetetova kretanja , te ujedno i njegova potreba. Ona utječe na djetetov fizički (razvoj motorike) i psihički razvoj ( potiče samopouzdanje, veselje i osjećaj zadovoljstva). Program treninga za te male sportaše usredotočen je na cjelokupnom sportskom razvoju, a ne na izvedbi specifičnog sporta.

TERMINI: Treninzi se održavaju dva puta tjedno na stadionu Kantrida ili atletskoj dvorani Kantrida

MJESEČNI IZNOS ČLANARINE: 35 € (262,06 kn)


ATLETSKA ŠKOLA – 2010-2016. godište

7- 9 god

U tom razdoblju djeca su izložena treninzima niskog intenziteta s naglaskom na razvoj širokog spektra sposobnosti. Treninzi se provode 2-3 puta tjedno po 1 sat. U ovoj fazi pratiti se razvoj tehnike izvođenja kretnih struktura, razvoj brzine (sprint), brzine reakcije na zvučni i vizualni signal, repetativne brzine pokreta, te će se pozornost posvećuje procjeni bazične koordinacije gornjih i donjih ekstremiteta, koordinacije tijela u prostoru, ravnoteže i osjećaja za ritam.

10 -13. godina

Ovaj stupanj razvoja predstavlja zahtjevniju razinu treninga. Treninzi se odvijaju 3-4 puta tjedno. Osim što se koriste složeni motorički zadaci i modificirane atletske discipline koje se polako približavaju onima kako to zovemo u „pravoj” ili natjecateljskoj atletici, djeca postaju sposobna za daljnje zahtjeve treninga koje se od njih očekuju. Izvode se detaljniji dijagnostički postupci (testiranja), prema kojem se djeca raspoređuju u selekcijske grupe. Ova faza podrazumijeva postupno povećanje intenziteta treninga, a jedan od razloga je i postupno povećanje tolerancije na koncentraciju mliječne kiseline. Kondicijski trening sportaša ove dobi dominantno je usmjeren k višestranoj i bazičnoj sportskoj pripremi, uz početke specifičnih kondicijskih zahtjeva.

TERMINI: Treninzi se održavaju dva/tri/četiri puta tjedno na stadionu Kantrida ili atletskoj dvorani Kantrida

MJESEČNI IZNOS ČLANARINE: 35 € (262,06 kn)

GRUPE TRENERA SPECIJALISTA

Djeca 2010. godišta i starija usmjeravaju se u selekcijske skupine disciplina skokova, bacanja, sprinta, dugih i srednjih pruga.


GRUPE REKREATIVNOG TRČANJA – mlađi od 18.god.

S ciljem poticanja djece k bavljenju sportom oformljena je rekreativna grupa koja omogućava bavljenje atletikom djeci koja ne žele biti dio natjecateljskih grupa a žele se baviti atletikom.

Grupa je namijenjena djeci od 13. do 18. godina.

TERMINI: Treninzi se održavaju tri puta tjedno na stadionu Kantrida ili atletskoj dvorani Kantrida

MJESEČNI IZNOS ČLANARINE: 35 € (262,06 kn)

ŠKOLA TRČANJA

Škola trčanja namijenjena je svim starijim od 18. god željnim rekreativnog trčanja, ali i naprednim trkačima. Treninzi se održavaju na stadionu Kantrida tri puta tjedno, a cijena mjesečne članarine iznosi 25 € (187,50 kuna).

OBAVIJEST ZA POSTOJEĆE ČLANOVE

Obzirom na veliki interes za upise u naše programe te ograničene kapacitete, molimo sve one koji su sudjelovali u našim programima u prošloj sezoni i žele nastaviti u sezoni 2023/2024 da se do 1.9. jave svojim trenerima kako bi zadržali svoje mjesto u grupama.

KONTAKTI ZA PRIJAVE

Mama, tata vježbajte sa mnom 0992643859 • Atletska igraonica 0992643859 • Atletska škola 099/264 3859, 051/261-110 • Grupe rekreativnog trčanja 099/264 3859, 051/261-110 • Škola trčanja 095/595 3444 • Tajništvo kluba: akkvarner@akkvarner.hr, 099/264 3859, 051/261-110